Ons bedrijf

De geschiedenis van ons bedrijf

Ons familiebedrijf is 90 jaar geleden opgericht door Opa en Oma de Bruijn. Zij verkochten woningtextiel, kleding, speelgoed en kleinmeubelen. Na verloop van tijd namen een paar geïnteresseerde kinderen de zaak over. Twee dochters, Bertha en Mieke de Bruijn, namen het kledinggedeelte over. De broers Miel, Broer en Albert de Bruijn, namen het kleinmeubel, woningtextiel en speelgoed gedeelte over. Al snel besloten de broers om afscheid te nemen van de speelgoed tak en breidde de kleinmeubelen uit naar een complete meubelcollectie. Ook de woningtextiel werd in de loop der jaren steeds groter hiervoor waren verschillende verbouwingen noodzakelijk.

In 1988 moesten de Broers van Miel i.v.m. gezondheidsredenen helaas stoppen met hun werkzaamheden. Daardoor kwam er een plaats vrij binnen het bedrijf voor mij, Ad de Bruijn, de zoon van Miel. Na twaalf jaar in loondienst te hebben gewerkt bij mijn ouders was de tijd rijp om de zaak over te nemen. Ik besloot toen om van de complete meubelzaak een speciaalzaak te maken. Zo ontstond in 2000 de zitmeubelspeciaalzaak De Bruijn Zitmeubelen We toonde hier het zittenplusconcept. De plus stond en staat nog steeds voor de meerwaarde die we kunnen geven aan de begeleiding bij de aankoop van een nieuw zitmeubel.

Dit jaar, 2024, staan er weer enkele veranderingen op de planning. Waar het advies en de goede service uiteraard hetzelfde blijven, zal de collectie volledig gespecialiseerd zijn in relaxfauteuils. Dit in combinatie met een vernieuwde overzichtelijke showroom, die nog steeds op Schoolstraat 29 in Reusel te vinden is.


Met vriendelijke groet,

Ad de Bruijn